Sziasztok! ez itt az én zsír új kézis blogom, ami remélem tetszeni fog nektek. Először úgy gondolom rendezzük le az alapokat mert az ilyenkor elengedhetetlen.

Megpróbálok minden bl forduló előtt(ez lehet h nem fog sikerülni)után egy ilyen felvezető ráhangoló, elemző, informáló posztot kitenni ide. Azért húztam át pár szót, mert egyetem mellett csinálom ezt a kis történetet, és kitudja mennyi időm lesz rá. Ugyanakkor ha van egy kis szabadidőm akkor igyekszek valamit írkálni vagy valami hasonlót kitenni.. de lényeg h igyekszem a BL kör előtt és után is jelentkezni egy posztal. Ugyanakkor nekem is vannak mecénásaim akiktől szerzek pár információt, mert nem tudok minden meccset megnézni, és ki az aki mindet meg is nézi na..

Kicsit a felépítésről.. Tartalmazni fog saját véleményt, saját gondolatot, próbálok játékosoktól vett anyagokat feldolgozni meg ilyesmi nyalánkságokat belecsempészni.

-kezdjük akkor el??

-igen

-akkor kezdjük

Egyszer volt hol nem volt egy A csoport

Kezdjük a végénél.. La Rioja-Brest.. Mondhatnánk h ők ketten lerendezik a csoport 5-6. helyét, de nem, mert ez a Logronó-i csapat a 8 gólos Juanin Garcia vezetésével lesimázta a Brestet, mégpedig olyan játékkal amivel hazain bárki ellen lehet eséllye. A Zágrábbal lehetnek nagy csatában a 4.helyért, aki viszont vasárnap este tudtára adta minden csapatnak aki az A csoportban szerepel, hogy senki nem írhatja le őket.. Ugyanis óriási játékkal megverték odahaza a THW Kiel-t. volt szerencsém látni az utolsó 20 percet.. és nagyszerű volt látni, hogy a hazai védelem, hogy leradírozza az ex-zábrábi kedvencet Domagoj Dunvjak-ot. Mégpedig ez történt, és a zágráb megérdemelten verte a Kielt(Mandalinic nélkül). A Zágráb kilábalni kezd Veselin Vukovic edzővel az idény eleji gyenge kezdésből..Győzelem Brest-ben és most a kiel-t verték meg.. Bíztató lehet ez a játék a Többi csapat ellen is, így bármilyen eredményt elérhet a Zágráb.(A lendület nem tartott sokáig kedd este kikaptak a vardartól szoros csatában)

Lino Cervar Metallurgját még mindig a 3. helyre várom, hiába a riválisok erős kezdése. A PSG hozta a Boris Trajkovsky beli formáját és szenvedett, de ez elég volt e győzelemre. A Szkopje sokáig jól tartotta a lépést, de most Vugrinec góljai nagyon hiányoztak, ami miatt nem is sikerült a bravúr, de a játék bíztató ott is. A PSG mint mondottam szenvedett egy sort.. de végül is magabiztosnak mondható az 5 gólos győzelem. Phillippe Gardent még mindig olyan hozzánemértő mint a szomszéd falu zöldségesének eladó kislánya. Ettől függetlenül erőlepést várok a PSG-től.. nem a helyezés miatt, mert szerintem megint nem lesz meg a final 4..inkább a játékban. Én úgy gondolom, hogy valaki a háttérből segít Gardent-nek irányítani ezt a bomba csapatot, egy olyan ember aki tényleg ért is ehhez a sportághoz. Ja meg omeyer-rel erősebbek kapusposzton. Csaszi?? meg hát.. olyan mint az Újpest.. Majd legközelebb..

 Egyszer volt hol nem volt egy B csoport

Egyszerű csoport ez a Béla nevű.. Mindenki mindenhol úgy veszi, hogy a Xavi Pascual Barcája és Ljubomir Vranjes Flensije majd lerendezik az első kettőt. Kivéve Kolding-ban..Mert a Kolding(a világ legrondább kézilabda mezében) úgy lesímázta a Flensburgot, hogy én még mindig csak csodálkozok. Kasper Hvidt bácsi, és Aron Kristjansson lehet civilben építészek, mert két kiváló falat húztak, egyik a kapujába másik a hatosra, amin semmi, senki nem ment át. Elől meg a Kim Anderson(fura h nem sérült) Bo Spellerberg és Kasper Irming Andersen vezette Offens kiválóan működött. A Flensburgi kapusok csak akkor találkoztak a labdával mikor kivették a kapuból, de néha még akkor se, mert olyan erővel mentek a lövések, hogy ki is pattantak onnan. Egyedül Eggert nyújtott elfogadhatót a vendégektől, és Mogensen be betört a résbe(ja hogy nem volt rés... bocsi) és kb ennyi. A lényeg h nagyon kell számolni a Koldinggal, mert bele tud szólni a "nagyok" dolgába.

A Barca negyedgőzzel simázta le a Alingsas-ot erre nem is fordítanék több szót mert felesleges. Egyedül annyi, hogy a kapuban lehet vékony a Barca.. Saric már nem a régi(lásd tavaly Mannheimben 22 kapott gól 1 félidő alatt.) Perez de vargas-t én még soha nem láttam jól védeni.. se a Toulouse-ban(najó itt lehet) se a válogatottban. na de mind egy, ez legyen az ő gondjuk.. A Besiktas-nak azis nagy szó, hogy ittvannak, de remélem csípnek pár pontot. Az idei Plock messze nem olyan ilyesztő mint tavaly.. szerintem továbbmennek mert a másik 2 csapat még gyengébb..de többre nem hivatottak..(bottlottak a lengyel bajnokságban is hazain.. és nem a kielce ellen.)

Egyszer volt hol nem volt egy C csoport

Na végre elértünk a VESZPRÉM csoportjához. Egy jó kis Csehovi túrával kezdtünk, ami látva az erőviszonyokat nem igérkezett nehéznek. Ugyanis az oroszok meggyengültek és fiatal csikókkal töltötték fel a keretet. A veszprém odament és kb telibeszarta a védekezést és úgy volt vele, hogy majd elől Momir Sulic és Chema megoldja. Végülis megoldották mert 37 lőtt gól idegenben bárhol elég a győzelemhez.(és remélem elég is lesz.) De szomorú h egy Bl meccsen szarunk a védelembe. Úgy gondoltuk h 10 percre toljunk már egy kis lábmunkát.. és a 10 perc erősebb gyorsabb védelem végül is lesimázta Maximon medvéit, de na végig kellene pörögni hátul..elől nagyon rendben vagyunk hátul se vészes ha nem szarunk bele és komolyan vesszük az ellent. Kicsit a kapuban érzek egy kis hiányt. Roli már felébredhetne, mert augusztus óta alszik a kapuban és amikor átfordul egyik oldaláról a másikra leszed pár labdát.. eddig a Sehában meg itt ezen a meccsen elég volt.. de a Löwen ellen nem lesz elég(jah és jön a Löwen szombaton )úgyhogy fel kék ébredni minden poszton..Momir hozza a tavalyi formáját, remélem Sulic is lehiggad(jaj hányszor reménykedtem ilyenbe.)Lacitól elől gólok kellenének a 10 méteres zónából, és nyitna helyet mindenkinek. Tőle várható ilyen, de el-el marad sajna. Összességében megnehezítették a dolgunkat az Orosz medvék(csikók), és szerintem valaki fog pontot hagyni a medvebarlangban(milyen klasszul hangzik) , ami nekünk a csoport győzelemhez segíthet.

A nyáron elképesztően meggyengült celje majdnem megcsapta a Vardart, de valahogy csak behúzták. Jó lett volna ha a vardar elcsúszik a Zlatorog-ban de majd oda vissza és nem lesz gond. Nagyon várom a Vardar Löwen meccset.. ott sok minden kiderül, pont úgy mint a szombati Löwen meccs az arénában. Ez a két meccs sok mindent meghatároz a csoport erejét illetően. Apropó Löwen, a Montpellier nem volt ellenfél a SAP arénában. Kár, hogy Lala megsérült hamar.. Béla nyomott egy véletlen se szándékos bal egyenest, és annyi a meccsnek és a franc-ia védelemnek. A Löwen-ben sajnáltam, hogy Manojlovic elment a nyáron, mert a Gedeon mellett nagyon ott volt hármasban, és még egy Oliver bácsi is kergette a játékpercekért. Aztán jött helyette Kneer, aki azért kezd klasszul beleilleni a védelembe. A lényeg ÓRIÁSI meccs lesz szombat este az arénában. A két kedvenc csapatom esik egymásnak úgyhogy tetszik a történet.

 Egyszer volt nem volt egy D csoport

A Dé csoport pedig a Szeged csoportja. A Mol és Csányi Sándor( nem a színész) pénzéből erősödött szeged-ről azt hinnénk, hogy otthon legyakja a Motort, de nagyon nem ez történt sajnos.. A Motor 3 emberből áll csak.. Richard Stochl, Richard Stochl, és Richard Stochl. Az a fazon ha magyar vonatkozású ellenfél ellen játszik, mindig hoz egy erős 50 %-ot, amivel azt éri el, hogy az általában gyengébb csapata meccsben maradjon. Most azt érte el vele, hogy egy kallmann-ból bohócot csináljon, és a csapata 4 góllal oktassa a szegedet a 2. half felénél. Végre a Mister(ahogy szögeden hívják) időtkért és visszajött Sierra és beletette a szép csillogó fejét pár labdába, egyből visszajöttünk a meccsbe. Az már, hogy meg is nyertük nagy mák, de aki ennek a győzelemnek örül az menjen most aludni. Csak a 2 pontnak lehet örülni, másnak nem. A Védelem kicsit lyukacsos elől nagyon gyenge a csapatjáték, és csak egyéni villanások vannak. A kapuban meg alszanak a kapusok, csak ők nem forognak alvás közben mint a Roli, és nem szednek le egy labdát se. Kicsit komolyabban kellene készülni, mert a tétmeccsek eddig nem a szegednek álltak. Felkészülési meccsek rendben(verték a vardart az szép) de a veszprém lesimázta őket a szuperkupában, itt pedig hát na.. Pedig ha megcsekkoljuk a naptárat, hoppá szombaton kielce-i túra, és ott nagyon észnél kell lennie mindenkinek. A gyenge támadósort kell felpörgetni, mert ott kint egy Chrapkovsky egy Michal Jurecki Piotr Grabarcyk,- folytassam?? szerintem se- lesz bent védelemben, és kapuban egy Szmal(aki személyes kedvencem a kapusok között.) tehát sokat kell javulni a szegednek, ha nem akkar egy nagy pofonnal hazajönni.

A Kielce félgőzzel verte a Sváciakat. Említést érdemel majd Puljezevics mikor majd a szeged megy oda.. mert tuti jól felkészíti kapusát ellenünk. Az viszont tuti, hogy megfogunk szenvedni svájc-ban, mert ott mindig jól kikaptunk, remélem nem lesz így, de az tuti, hogy kemény lesz. A Dunkerque hozta a Bl formáját, és megint simán kikapott. többet nem is fűznék hozzá, mert felesleges. A lényeg, hogy nehéz dolga lesz a szegednek, de meglehet még a 2. hely, és meg is kell célozni.

Ennyi lett volna az első részecske a kis blogból.. tetszikelni, megosztani, kommentelni, elmondani haveroknak ér..:)

 Ja és még ma lesz egy Kiel-La rioja mecs amin azt várom, hogy a kiel kiküszöböli a zágrábi csorbát.

na mostmár tényleg sziasztok.